نوشته های تازه

منتخبان استان: گزینه‌مان برای ریاست مجلس را اعلام نمی‎کنیم

هفته آینده مجلس دهم کار خود را با نمایندگان جدید آغاز خواهد کرد و هر چه به روز شنبه هشتم خرداد ماه نزدیک تر می‌شویم، بحث و جدل های سیاسی به منظور انتخاب هیأت رئیسه مجلس داغ‌ تر شده و موضع گیری احزاب، گروه های سیاسی و اجتماعی، رسانه ها و شخصیت ها در خصوص […]

اشتراک گذاری
06 خرداد 1395

هفته آینده مجلس دهم کار خود را با نمایندگان جدید آغاز خواهد کرد و هر چه به روز شنبه هشتم خرداد ماه نزدیک تر می‌شویم، بحث و جدل های سیاسی به منظور انتخاب هیأت رئیسه مجلس داغ‌ تر شده و موضع گیری احزاب، گروه های سیاسی و اجتماعی، رسانه ها و شخصیت ها در خصوص اینکه در این مقطع زمانی ریاست کدام یک از این دو نفر (عارف یا لاریجانی) توجیه منطقی تری دارد، بیشتر می شود.

یکی از ویژگی های مجلس دهم این است که سهم طیف های سیاسی از کرسی های بهارستان به هم نزدیک است و برخلاف سه دوره گذشته که اصولگرایان بی دغدغه بودند، این بار روند انتخابات غیرقابل پیش بینی و نیازمند یارگیری جدی شده است، طوری که مستقلین می توانند حرف آخر را در این خصوص بزنند.

برای انتخاب رییس مجلس، پس از آنکه احتمال توافق بین عارف و لاریجانی تا امروز حاصل نشده، طی روزهای گذشته بزرگان و سران اصلاحات بر سر ریاست محمدرضا عارف در مجلس به اجماع رسیده و بر این موضع خود اصرار می ورزند. در این گروه می توان از چهره هایی نظیر عبدالواحد موسوی لاری، محمدرضا خاتمی و شکوری راد یاد کرد که عقیده دارند مردم با آرزوی تغییر پا به عرصه انتخابات گذاشتند و این تغییر در سطح رییس مجلس نیز باید خود را نشان دهد، تغییری که محمدرضا عارف نماد و نشانه آن می باشد.

از طرفی جناح مقابل که هنوز از شوک انتخابات اخیر خارج نشده، تحمل یک باخت دیگر را ندارد و با وجود اختلافات شان با لاریجانی، شدیدا برای ابقای وی در ریاست مجلس تلاش می کنند.

در این میان برخی سیاسیون که به لیست امید رای داده و حامی رییس جمهور محسوب می شوند، خواستار ادامه ریاست لاریجانی هستند. آنها عقیده دارد مجلس آینده باید دور از هر تنش و هیاهو باشد و در جوی آرام به حمایت از برنامه های دولت مبادرت ورزد که ریاست لاریجانی می تواند نمایندگان تند و سرکش جناح راست را کنترل و اداره کند تا دولت روحانی بتواند در آرامش به برنامه های خود (لغو تحریم ها، دعوت از سرمایه گذاران خارجی، رفع مشکلات اقتصادی) سر و سامان دهد.

علی یونسی مشاور رییس جمهور، غلامحسین کرباسچی و صادق زیباکلام نمادهای این دیدگاه می باشند. حتی طی روزهای گذشته زمزمه هایی درباره سرایت این نگاه به حزب اعتدال توسعه به عنوان نزدیک ترین حزب به رییس جمهور هم در رسانه ها مطرح شد که محمدباقر نوبخت از مسئولان ارشد حزب اعتدال و توسعه گفت: انتخاب رییس مجلس از اختیارات نمایندگان است و ما دخالتی نخواهیم داشت.

در این میان عده ای دیگر معتقدند که قبل از آغاز رأی گیری بر سرریاست مجلس، لیدرهای دو جناح برای ریاست مجلس به یک نظر واحد و اجماع برسند. مثلاً یک سال لاریجانی رییس باشد و عارف نایب رییس و سال بعد این روند تغییر کند تا رقابت این دو چهره نزدیک به دولت به صحن کشیده نشود؛ موضوعی که دست کم تا امروز احتمالش ضعیف است.

به هر حال تا هفته آینده که مجلس دهم کار خود را آغاز می کند و نمایندگان آرای خود را برای ریاست مجلس به گلدان ها خواهند ریخت باید صبر کرد تا مشخص شود کدام گمانه زنی ها و پیش بینی ها به واقعیت مبدل می شود.

منتخبان استان نامی از کاندیدای ریاست نمی آورند

در آستانه بازگشایی مجلس دهم و انتخاب رییس آن، خبرنگار «خلیج فارس» به سراغ منتخبان استان رفت تا دیدگاه آنها را جویا شود، ولی هر ۴ نفر تاکید داشتند که فعلا بنای نام بردن از فرد خاصی ندارند یا امیدوار به توافق لاریجانی و عارف هستند تا به گزینه واحدی در این خصوص رای دهند.

پاسخ منتخبان استان به این پرسش را در جدول زیر می خوانید:

نام/ حوزه انتخابیه گرایش  اظهارنظر درباره ریاست مجلس

عبدالحمید خدری
منتخب بوشهر، گناوه و دیلم

مورد حمایت اصلاح طلبان و اعتدالگرایان بنده هم دکتر عارف را نیرویی مدیر، کاردان و موثر برای ریاست مجلس می دانم و هم آقای لاریجانی نیرویی موثر برای این جایگاه ارزیابی می کنم. بسیار خوش بین هستم با توجه به تلاشی که بزرگان خواهند داشت، شاهد توافقی بین این دو نفر قبل از روز انتخابات باشیم و در صحن این رقابت دنبال نشود.

من فعلا بنای طرح نام مشخصی در رسانه ها ندارم.

 

محمدباقر سعادت
منتخب دشتستان

مورد حمایت اصلاح طلبان و اعتدالگرایان امید بنده به توافق بین آقایان عارف و لاریجانی است. به این موضوع هم تا روز شنبه امیدوارم، ولی اگر توافقی صورت نگرفت و امر بر رقابت دو نفر از آقایان دائر شد، سوابق گذشته من نشان دهنده نگاهم در این خصوص است.

اجازه دهید نامی از کسی نبرم، چون برای منافع استان در جریان پیگیری های دوران نمایندگی امکان تاثیرگذاری دارد.

سکینه الماسی
منتخب دیر، کنگان، جم و عسلویه

مورد حمایت حزب اعتدال و توسعه  در انتخابات ریاست مجلس، گروهی این طرف، گروهی طرف دیگر و عده ای منتخبان هم حد وسط هستند. تا روز شنبه نتیجه این وزن کشی ها مشخص می شود. بنده تمایلی به اعلام رسمی این موضوع ندارم.

کمال الدین شهریاری
منتخب دشتی و تنگستان

مورد حمایت اصولگرایان  دو روز است به حوزه انتخابیه آمده ام و الان فرصت اظهارنظر در خصوص این پرسش را ندارم.

(خبرنگار: می توانیم بنویسیم شما اظهارنظری در این خصوص نکردید؟) بله.

منبع: خلیج فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *